Sinu ostukorvis ei ole tooteid

Proovi
  • Mine kaubale poodi järgi ja säästa transpordilt
  • Tasuta kojutarne tellimustele alates 80 EUR
  • Osta järelmaksuga
Vikerkaar taldrikul ehk värvilise toidu söömise eelised

Vikerkaar taldrikul ehk värvilise toidu söömise eelised

Vikerkaar taldrikul on muidugi ilus vaatepilt, kuid kas teadsid, et värvilise toidu söömine annab ka muud kasu? Alljärgnevalt sellest, mida võivad tuua taldrikule kollased, oranžid, punased, roosad, lillad ja rohelised toiduained...

Vikerkaar taldrikul on muidugi ilus vaatepilt, kuid kas teadsid, et värvilise toidu söömine annab ka muud kasu? Alljärgnevalt sellest, mida võivad tuua taldrikule kollased, oranžid, punased, roosad, lillad ja rohelised toiduained...

Päike taldrikul

Banaanid, mais, ananass, sidrunid, ingver, kollased paprikad, kõrvitsad ja teised päikesevärvi toiduained maitsevad hästi ja on väga mitmekülgsed ning neid võib kasutada päeva igal söögikorral. See ei ole aga kõik: kogu maailma toitumisspetsialistid ja toiduentusiastid peavad kollastest toiduainetest väga lugu, sest need toovad taldrikule mitmesugust tervisekasu.

Toitainete vikerkaar

Kollased toiduained sobivad üldiselt väga hästi immuunsüsteemi tugevdamiseks, sest need pakuvad palju vitamiine, mineraale ja antioksüdante, millele on tervisele positiivne mõju – nii lühikeses kui ka pikas plaanis. Kuid neid toitaineid leidub ka paljudes teistes toiduainetes, nii et mis siis kollastes toiduainetes nii erilist on? Muu hulgas leidub neis rikkalikult bromelaini, valguekstrakti, millel on põletikuvastased ja trombivastased omadused, ning luteiini, mis kaitseb silmi oksüdatiivse stressi ja ohtlike UV-kiirte eest.

Pärast päikesepaistet tuleb...

... päikeseloojang, mis tähendab oranžide toiduainete imelist maailma, mille asukatel on jõud, mis hoiab su tervena ja vormis pikki aastaid. Oranžid toiduained sisaldavad tavaliselt rikkalikult A- ja C-vitamiini ning neil on ka immuunsüsteemile tugevdav mõju, täpselt samamoodi nagu nende veidi heledamatel sugulastel, kollastel toiduainetel.

Aeg on panna taldrikule midagi oranži

Iseenesest mõista proovi apelsine, aga kui nende magus-võrgutav maitse tüütama hakkab (kui see on üldse võimalik), võid lisada taldrikule porgandeid, mangosid, mandariine, kurkumit või papaiat. Tõeline vitamiiniplahvatus, mis taastab su energiavarud ja toetab aktiivset elustiili!

Kui taldrikule pandaks armastus, oleks see...

... otse loomulikult punane! Niisiis, kuidas taldrikule armastust saada? Proovi tomateid, tšillipipraid, õunu, maaikaid, kirsse, arbuusi, peeti, granaatõunu, punaseid paprikaid ja isegi punaseid sibulaid. Need muudavad taldriku nii võrgutavaks kui ka pakuvad kasu tervisele.

Mis on varjul punastes toiduainetes?

Palju kasulikke toitaineid, kuid praegu keskendume vaid kahele kõige muljetavaldavamale nende hulgas: lükopeen ja kapsaitsiin. Tomatites, arbuusis ja punastes paprikates leiduv lükopeen vähendab arvatavalt teatud vähitüüpide riski ning tšillipipras leiduv kapsaitsiin vähendab teadupärast valu ja põletab isegi mõne lisakalori, mistõttu on tšilli iga kaalulangetaja sõber...

Plikade toiduained

Käes on roosa aeg! Roosad toiduained võivad kütkestada naisi ja tüdrukuid oma vaieldamatu esteetilise sarmiga, kuid nad ei piirdu sellega – roosadel toiduainetel on ka palju muid kasulikke omadusi, mis paneb kõik poisid ja tüdrukud seda lahedat värvi veelgi rohkem hindama.

Milliseid roosasid toiduaineid peaksid sööma ja miks?

Alustame lõhest, mis on suurepärane oomega-3 rasvhapete allikas ning suudab seega ennetada ja tõrjuda mitmeid südamehaigusi. Vaarikad on täis vitamiine ja kiudainet ning need olevat väga kasulikud ainevahetusele ja seedimisele. Ja kõige parem kõige viimasena: roosad greibid, mis on põhimõtteliselt ümmarguseks ja roosaks vormitud C-vitamiin.

Torm taldrikul

Jah, paljud tormid näivad meie silmale lillad, kuidas on aga lillade toiduainetega? Need on vist küll üsna haruldased? Tegelikult siiski mitte, kui tead üht-teist tervislikust toitumisest. Tervislike lillade toiduainete hulka kuuluvad viinamarjad, baklažaanid, kapsas, marjad, ploomid ja isegi lillad kartulid ja lilla lillkapsas!

Kas lillas peitub midagi head?

Palju head, tõepoolest, tänan küsimast. Teiste hämmastavate toitainete hulgas leiad neist elaaghapet (arvatakse, et see pärsib vähirakkude arengut) ja suurepärast antioksüdanti antotsüaniini (arvatakse, et see parandab ajufunktsiooni ja ennetab südamehaigusi).

Teisel taldrikul paistab toit alati rohelisem

Suure tõenäosusega värviliste toiduainete hulgas valitsevad meistrid, sest rohelised toiduained lausa pakatavad tervisest (tõenäoliselt ka sina, kui paned neid iga päev oma taldrikule). Enamiku neist leiad kaupluse köögiviljaosakonnast (lehtsalat, spargelkapsas, kapsas, spargel, seller, petersell, kurgid jne, jne), kuid mõni peidab ennast ka puuviljade hulgas (näiteks avokaado, kiivi ja õunad).

Mida teeb sinu heaks roheline taldrikul?

Tõeline küsimus on, mida ta ei tee? Tõsiselt, roheline kraam sisaldab peaaegu kõiki inimesele tuntud vitamiine ja mineraale, nii et nende võimaliku kasuliku mõju nimekiri oleks siin käsitlemiseks lihtsalt liiga pikk. Pea lihtsalt meeles, et roheline kraam on tervisliku toitumise kuningas, nii et olgu su taldrik vähemalt korra päevas rohelisega kaetud!