Sinu ostukorvis ei ole tooteid

Proovi

6 levinuimat toiduvalmistamisel tehtavat viga

Ei ole oluline, kui palju kogemusi teil toiduvalmistamisega seoses on, või kui palju kordi te teatud rooga valmistanud olete, midagi võib ikka viltu minna. Kokkamise ajal tehtavaid apsakaid ei ole lihtsalt võimalik vältida, kuid õnneks saab enamikku neist lihtsate nippide abil parandada. Kas soovite teada, kuidas tulevasi köögikatastroofe vältida?

Rasvane supp, hautis või kaste

Probleem

Kas olete vahel supile, hautisele või kastmele rasvainet lisades olnud pisut liiga hoolimatu? Mitte kellelegi ei meeldi toidu pinnal ujuvad rasvalaigud, seega saage neist lahti enne, kui toitu külalistele serveerima hakkate.

Lahendus

Toidus olevast liigsest rasvast vabanemiseks on mitmeid võimalusi. Esmalt võite toidu pinnalt rasva eemaldamiseks lisada supipotti näpuotsatäie söögisoodat. Võite toidu sisse panna ka mõned jääkuubikud, segage neid paar minutit söögi sees ja seejärel võtke välja, enne kui need sulama hakkavad ‒ rasv kleepub jääkuubikute pinnale ja nii saate selle koos jääga toidust eemaldada. Ja kui miski muu ei õnnestu, võite ka lihtsalt enamuse rasvast lusika abil toidu pinnalt maha koorida.

Soolased toidud

Probleem

Liiga soolane toit ei maitse tõepoolest üldse hästi, rääkimata sellest, et see on teie tervisele väga kahjulik. Õnnetuseks on toitu äärmiselt lihtne üle soolata. Teoorias on alati hea mõte kasutada alguses vähe soola ‒ seda saab alati juurde lisada, kuid seda on keeruline toidust eemaldada ‒, kuid teame ju kõik, et vahel ei lähe asjad just plaanipäraselt.

Lahendus

Toidust osa soola eemaldamiseks koorige ja viilutage kartul, lisage kartuliviilud toidule ja jätke need senikauaks söögi sisse, kuni seda serveerima hakkate. Enne serveerimist võtke kartuliviilud lihtsalt välja ‒ kartul imab suure osa soola endasse ning teie toit on (loodetavasti) imehõrk ja ideaalselt maitsestatud. Võite ka proovida oma toitu lahjendada (kui tegemist on supi või muu vedela söögiga), lisades sellele mingit piimatoodet (jogurt või hapukoor aitavad soola maitset neutraliseerida) või raputades sellesse maitse tasakaalustamiseks veidi suhkrut.

Nätske salat

Probleem

Teil on pidevalt kiire ja vahel ei suuda te meenutada, mis teil külmkapis leidub. Ostate salatipea, panete selle järgmiseks õhtusöögiks külmikusse ‒ ja ühtäkki on möödunud juba paar päeva ning salat on muutunud täiesti vesiseks ja nätskeks. Kui soovite seda siiski oma külalistele pakkuda, ilma et nad söögi üle nuriseksid, on olemas üks võimalus, kuidas seda viga parandada.

Lahendus

Võtke salat külmikust välja ja pange külma veega täidetud kaussi, kuhu on lisatud vaid paar tilka sidrunimahla. Pange kauss koos salatiga tagasi külmikusse, jätke sinna umbes tunniks ajaks, seejärel kuivatage salat ja serveerige ‒ see näeb välja sama hea kui uus.

Kõrbenud toidu lõhn

Probleem

Teil juhtus kokkamisel väike õnnetus ja nüüd haiseb kogu maja põhjakõrbenud toidu järele. Ei ole just kõige kutsuvam lõhn, millega ümbritsetult oma külalisi vastu võtta, kas pole? Ärge muretsege, selle kõrvaldamiseks on lihtne viis ja pealegi saate oma kodu panna lõhnama selliselt, nagu oleksite hommikust saadik hõrgutavaid kooke küpsetanud.

Lahendus

Lahendus seisneb selles, et teil tuleb nüüd midagi muud põlema pista ‒ aga seda te juba oskate, eksju? Lihtsalt kõrvetage pannil kolm teelusikatäit suhkrut ja kaks teelusikatäit kaneeli ning nautige magusat lõhna, mis maskeerib kõik muud aroomid.

Liiga palju küüslauku

Probleem

Küüslauk on suurepärane lisand, mis sobib paljudesse roogadesse, kuid kui panete seda liiga palju, võib see kõik teised maitsed enda alla matta ja muuta toidu liiga tugevamaitseliseks, seda eriti nende inimeste jaoks, kes ei ole just suured küüslaugusõbrad. Kui juhtusite küüslauguga veidi liialdama, võite siiski püüda oma toitu päästa.

Lahendus

Võtke mõned värsked petersellilehed või veidi kuivatatud peterselli, pange need teesõela sisse (võite kasutada ka puhast marlitükki) ja kastke paariks minutiks toidu sisse. Petersell imab küüslaugumaitse endasse ja teie toit maitseb taas suurepäraselt.

Vormi külge kinni jäänud kook

Probleem

See on kindlasti juhtunud peaaegu igaühega: küpsetasite ideaalse koogi, kuid see on vormi külge kinni jäänud ja ei tule sellest välja. Enne, kui oma jalustrabavat kooki lõhkuma hakkate, proovige neid lihtsaid nippe.

Lahendus

Võite püüda vormi ümber mähkida niiske rätiku (kattes sellega ka vormi põhja) ja jätta selle mõneks ajaks sinnasamasse ‒ kui teil veab, hüppab kook hõlpsasti paari minuti pärast vormist välja. Kui ei, jahutage kook toatemperatuurini ja pange siis sügavkülmikusse ‒ pärast seda peaks olema lihtne seda vormist eemaldada. Ja järgmine kord pidage meeles kasutada silikoonist või nakkevaba pinnaga koogivormi, mis teeb kogu protsessi teie jaoks palju lihtsamaks!