Sinu ostukorvis ei ole tooteid

Proovi

Uuenduslikke ideid marineerimiseks

Marineerimine on suurepärane viis puu- ja köögiviljade säilitamiseks, et neid ka talvehooajal nautida, kuid ilmselt ei teadnud sa, et võid marineerida paljusid erinevaid puu- ja köögivilju. Kas sinu marineeritud talvevarud maitsevad igal aastal samamoodi? Kurgid, seened ja ehk mõni kompott?

Marineerimine on suurepärane viis puu- ja köögiviljade säilitamiseks, et neid ka talvehooajal nautida, kuid ilmselt ei teadnud sa, et võid marineerida paljusid erinevaid puu- ja köögivilju. Kas sinu marineeritud talvevarud maitsevad igal aastal samamoodi? Kurgid, seened ja ehk mõni kompott? Sel aastal võid marineerida lõbusaid ja huvitavaid kombinatsioone, mis talve tõeliseks kulinaarseks seikluseks muudavad.

Sulle meeldivad eksootilised maitsed? Marineeri viigimarju!

Marineeritud viigimarjad on eksootilised ja ahvatlevad ning on talvel teretulnud igal pidulikul õhtusöögil. Tore kombinatsioon balsamiäädikast ja magusatest viigimarjadest avaldab sinu külalistele kindlasti muljet ning meenutab kuumi suvepäevi.

Koostisosad:

  • 2,5 dl suhkrut;
  • 5 dl vett;
  • 1,8 dl balsamiäädikat;
  • 600 g küpseid, kui mitte pehmeid viigimarju.

Valmistamine:

  • steriliseeri neli 250-grammist purki ja purgikaant;
  • sega potis suhkur, vesi ja balsamiäädikas ning aja keema;
  • sega kuumutamise ajal, et suhkur lahustuks;
  • lisa viigimarjad ning keeda tasasel tulel, ikka segades;
  • umbes kümne minuti pärast tõsta viigimarjad steriliseeritud ja kuumadesse purkidesse, seejärel kalla peale kuum balsamiäädika segu;
  • ära pane purke triiki täis; jäta 1,5 cm purgi servast vabaks;
  • aseta kaaned purkidele ja keera need kõvasti kinni;
  • kalla vesi suurde potti ja aja keema, seejärel pane potti metallist alus;
  • pane purgid alusele, nii et need on üleni vee all;
  • keeda 15 minutit, seejärel tõsta purgid välja ja jäta jahtuma;
  • hoia purke jahedas ja pimedas kohas.

Marineeritud tomatid – midagi teistsugust

Tomatid on talvehoidisteks suurepärane valik, kuid see retsept on parim, mida proovinud oled. Selle asemel et valmistada tomatikastmeid, -pastasid ja -salsasid, marineeri terveid tomateid, mis sobivad ideaalselt pea iga toidu kõrvale. Maitsvad, mahlased ja lihtsalt oivalised!

Koostisosad:

  • 1 kg väikseid, lihakaid tomateid;
  • 3,5 dl punase veini äädikat;
  • 2 sl soola;
  • 2,5 dl suhkrut;
  • õhuke viil värsket ingverit;
  • 3 sl marineerimisvürtsi.

Valmistamine:

  • steriliseeri kolm suurt purki ja kaant;
  • sega potis äädikas, sool, suhkur, ingver ja 3,5 dl vett ning aja keema;
  • pane iga steriliseeritud purgi põhja üks supilusikatäis marineerimisvürtsi;
  • koori tomatid, seejärel paki nad hoolikalt ilma neid purustamata purkidesse;
  • kalla äädikasegu tomatite peale ja jäta selle kohale mõni sentimeeter ruumi;
  • eemalda purgist õhumullid; koputa neid köögi tööpinnal või kasuta puidust pulka;
  • pühi ääred puhtaks, seejärel pane kaaned peale ja töötle purke umbes 10 minutit kuumaveevannis;
  • eemalda purgid veest, lase neil jahtuda ning hoia neid jahedas ja pimedas kohas;
  • oota vähemalt nädal aega, enne kui marineeritud tomateid sööma hakkad.

Magusa mango uus roll

Kas sulle meeldib mango magus maitse? Kui tahad seda suurepärast suveandi ka talvel nautida, on lahendus lihtne – marineeritud mango! Selle puuvilja vürtsikas variant on suurepärane idee snäkiks, magustoiduks või lihtsalt magusaks vahepalaks just siis, kui seda kõige enam vajad.

Koostisosad:

  • 1 kaneelipulk;
  • 1 tl köömneid;
  • 0,5 tl musta pipart;
  • 3 purustatud kardemonikauna;
  • 1,8 dl destilleeritud valget äädikat;
  • 0,6 dl suhkrut;
  • poole sidruni mahl;
  • sool
  • 6 õhukest ingveriviilu;
  • 2 kuivatatud tšillit;
  • 2 suurt mangot, kooritud ja tükkideks lõigatud.

Valmistamine:

  • steriliseeri purgid ja kaaned;
  • sega keskmisel kuumusel väikses potis kaneelipulk, köömned, pipar ja kardemon;
  • sega, kuni röstitud või umbes neli minutit;
  • sega keskmise suurusega potis äädikas, 1,8 dl vett, suhkur, sidrunimahl, 1 sl soola, ingver, tšilli ning röstitud vürtsid;
  • lase keskmisel kuumusel keema tõusta;
  • keeda viis minutit ja sega, et suhkur lahustuks;
  • pane mangoviilud purki, seejärel kalla äädikasegu peale;
  • kata, töötle ahjus või kuumaveevannis;

hoia jahedas ja kuivas kohas.

 

Pilt: wisegeek.com