Sinu ostukorvis ei ole tooteid

Proovi

Kuidas köögis energiat säästa?

Kuidas köögis energiat säästa?

Kuidas köögis energiat säästa?

Suurimat võimalust köögis energiat säästa kujuavad endast toiduvalmistamise harjumused, mitte tehnoloogia.Uuringud on näidanud, et mõned inimesed kasutavad sama eine valmistamiseks 50% rohkem energiat kui teised.

Gaasipliiti kasutades on oluline pöörata tähelepanu leegi värvile.Kui leek on pigem kollane, mitte sinine, siis ei põle gaas efekti¬ivselt. Kaanega kaetud potis läheb vesi poole rutem keema kui kaaneta potis.

Kui võimalik, siis pange sügavkülmunud toiduained ööseks külmkappi üles sulama.See aitab külmkapi külmana hoida ja lühendab toidutegemise aega.

Lisaks on oluline suurus.Suuri ahjusid ja potte kasutage ainult siis, kui valmistate toitu suurtes kogustes.Vähendage kuumust, kasutades väiksemat panni.Kui teete süüa gaasiga, siis ärge keerake leeki liiga suureks, kui Te just ei kasuta suurt potti.Vahetult enne toidu valmimist keerake pliit kinni ja võimaldage potis või pannil oleval kuumusel jätkata toiduvalmistamist.

Potid ja pannid mõjutavad samuti toiduvalmistamise aega.Selleks, et suurendada elektrip¬liidil soojusülekannet, valige lamedapõhjalised pannid, mis loovad pinnaga täieliku kontakti.

Mida vähem vedelikku ja rasva kasutate, seda kiirem on toidu¬valmistamine.

Keraamiline kate pakub sama tulemust vähema elektrikuluga: kui pann on piisavalt kuum, soovitame kuumuse keskmise peale keerata, ja toit valmib palju paremini kui kõrgel temperatuuril (mille puhul toit võib tegelikult põhja kõrbeda).