Sinu ostukorvis ei ole tooteid

Proovi

Focaccia pitsa

Photo
Video

Raskustase

Kokku kuluv aeg:

180 min

Koostisosad:

Pitsa tainas:

  • 310 g jahu
  • 250 ml vett
  • 40 ml oliiviõli
  • 3 g kuivpärmi
  • 2 g soola
  • 60 g tomatipüreed
  • 80 g riivitud kõva juustu
  • Pool punast sibulat
  • 180 g mozzarellat
  • Värsked basiiliku lehed
  • Kirsstomatid
Ettevalmistus:

1. Sega kokku 60 ml vett ja pärm. Jäta see 5 minutiks seisma.
2. Lisa ülejäänud vesi, jahu ja sool. Lülita köögirobot sisse ja sega, kasutades taigna sõtkumiseks kõige aeglasemat kiirust ja sõtkumise lisatarvikut. Hiljem vali kiirus 3 ja lase sõtkuda veel 5 minutit.
3. Lase tainal 10 minutit seista. Kata see köögirätikuga.
4. Seejärel lülita köögirobot uuesti sisse ja sõtku tainast 10-15 minutit, kasutades kiirust 3.
5. Võta teine kauss, määri see 20 ml õliga kokku ja lisa tainas. Määri kogu tainas õliga kokku. Lase taignal 1-1,5 tundi kerkida, kuni see on kerkinud kahekordseks.
6. Kui tainas on kerkinud, voldi see kokku.
7. Lisa ülejäänud õli ahjupannile ja pintselda. Aseta ettevaatlikult tainas ahjupannile. Kata ahjupann rätikuga ja jäta 50 minutiks seisma.
9. Tee taignasse sõrmedega augud.
10. Määri tainale tomatipüree. Puista peale kõva juust, lisa sibulaviilud ja mozzarella tükid.
11. Kuumuta ahi 220°C-ni ja küpseta focaccia pitsat 25 minutit.

Retsepti autor : koostööpartner Evelina Švaikauskaitė, rohkem retsepte leiad siit: https://www.instagram.com/itsmevelina/