Kalkunikebab
Valmistamisaeg:
20 minutit või vähem
Kokku kuluv aeg:
20 minutit või vähem
- Koostisosad:
-
- 1 tl apteegitilli seemneid, röstitud
- 1 küüslauguküüs
- 400 g kalkunihakkliha
- 2 sp hakitud värsket oreganot, majoraami või tüümiani
- 1 suur sidrun
- sool ja värskelt jahvatatud pipar
- 2 paksu saiaviilu, koorikuta, lõigatud 2 cm suurusteks kuubikuteks
- 8 loorberilehte
- oliivõli
- 400 g värsket salatit
- Ettevalmistus:
-
Esimene samm:
Segage omavahel kokku apteegitilli seemned ja küüslauk ning lisage veidi soola. Lisage segule kalkunihakkliha, ürdid, sool ja pipar.
Teine samm:
Koorige sidrun ja lõigake sidrun neljaks paksemaks viiluks, seejärel poolitage saadud viilud ning lõigake veel lisaks veeranditeks, olenevalt suurusest.
Kolmas samm:
Vormige kalkunihakklihast väiksemad tükid, umbes 2 cm diameetriga. Valmistage ette ork. Kõigepealt torgake läbi saiakuubik, siis loorberileht, kalkuniliha, sidrun, taas kalkuniliha, loorberileht ning saiakuubik. Pritsige oliivõli kebabidele ja eriti saiakuubikutele.
Neljas samm:
Kuumutage Delimano® Ceramica Prima praepann (Ø 24 cm) või Delimano® Ceramica Prima sügav pann (Ø 24 cm) (käepidemel olev temperatuurisensor muutub punaseks) ja küpsetage kebabe umbes 8 minutit, vahepeal pooli vahetades. Veenduge, et kalkuniliha ei muutuks liiga tumedaks enne seestpoolt valmimist.
Serveerige salati, sidruniviilu ja oliivõliga!