Sinu ostukorvis ei ole tooteid

Proovi

Lõhepirukas – Poola lõhe-kulebjaka

Valmistamisaeg:

Rohkem kui 1 tund

Kokku kuluv aeg:

Rohkem kui 1 tund

Koostisosad:
  • 1/4 tassi karamelliseeritud sibulat
  • 1 tass keedetud pikateralist riisi või pruuni riisi või metsikut riisi
  • 1 tl hakitud värsket tilli
  • 1 spl sidrunimahla
  • 1/4 tl soola
  • 1/8 tl musta pipart
  • 1 (~225 g) leht lehttainast (kui on külmutatud tainas, siis sulatada)
  • 4 (85–115 g) nahata lõhefileed
  • soola ja pipart
  • 3 suurt kõvaks keedetud muna, hakkida
  • 1 lahtiklopitud muna piruka pealt määrimiseks
Ettevalmistus:

4 portsjonit Poola lõhepirukat

  1. Aseta ahjurest praeahju keskele ja kuumuta ahi 400 kraadini. Sega omavagel karamelliseeritud sibulad, riis, till, sidrunimahl, ¼ tl soola ja 1/8 tl musta pipart. Sega, kuni ained on täielikult segunenud. Tõsta kõrvale.
  2. Rulli lehttainas küpsetuspaberiga vooderdatud keraamilisel grillplaadil (Delimano ahjuplaat) 30 cm küljepikkusega ruuduks.
  3. Laota ettevalmistatud riisisegu poolele tainaruudule, jättes 2,5 cm servadest katmata.
  4. Aseta lõhefileed riisi peale. Maitsesta soola ja pipraga. Puista hakitud muna lõhe peale.
  5. Pintselda tainaservi lahtiklopitud munaga ja tõsta teine pool tainast üle täidise. Suru servad tihedalt kokku ja kroogi servad nagu tavalisel pirukal (nt kahvliga).
  6. Pintselda pirukas pealt munaga. Kui soovid, tõmba noaseljaga kunstipärased paralleelsed jooned risti-rästi diagonaalis üle munavaaba. Tee seda ettevaatlikult, et nuga tainast ei lõikaks. Varrast või nõela kasutades torka tainasse neli pisikest õhutusava, mille kaudu aur saab pirukast väljuda.
  7. Küpseta 40 minutit, 30 minuti möödudes aseta pirukale lahtiselt leht fooliumi, et pirukas ei läheks pealt liiga pruuniks. Enne lahtilõikamist lase jahtuda. Kulebjakat võib pakkuda eelroa- või pearoana ja soovi korral võib serveerida kas bešamell- või valge kastmega. Juurde sobib hästi valge vein.

Retsepti pilt: ruoka.fi

Retsepti autor : Delimano