Sinu ostukorvis ei ole tooteid

Proovi

Pirukad šampinjonide ja hautatud kapsaga

Photo
Video

Raskustase

Kokku kuluv aeg:

180 min

Koostisosad:

Tainas:

  • 280 g jahu
  • 130 ml piima
  • 2 muna
  • 5 g kuivpärmi
  • 15 g suhkrut
  • 30 g võid
  • Näputäis soola

Täidis:

  • 150 g hautatud kapsast
  • 150 g šampinjone
  • 1 sibul
  • Sool ja pipar
  • Õli küpsetamiseks seesamiseemned
Ettevalmistus:

1. Kuumuta piim, kuid ära seda keeda. Lisa suhkur ja pärm. Sega ja jäta 10 minutiks seisma.

2. Seejärel lisa jahu, või (toasoe ja tükkideks lõigatud), 1 muna ja sool.

3. Vali köögiroboti 3. kiiruse tase ja lase tainast sõtkuda umbes 10-15 minutit.

4. Määri kauss õliga, pane sinna tainas ja määri ka tainas õliga kokku. Kata kauss ja lase tainal umbes 1,5 tundi kerkida, kuni see kahekordistub.

5. Tükelda šampinjonid ja sibul. Nõruta hautatud kapsas hästi, vedelikku ei tohiks olla.

6. Prae pannil sibul, seejärel lisa šampinjonid ja kapsas. Prae veel 10 minutit.

7. Kui tainas kerkib, keera see rulli ja lõika välja pallid. Lisa täidis ja vormi kuklid.

8. Kata kuklid ja jäta 30 minutiks seisma.

9. Määri kuklid segatud munaga ja puista peale seesamiseemneid.

10. Kuumuta ahi 180°C-ni ja küpseta kukleid 25 minutit.

Retsepti autor : koostööpartner Evelina Švaikauskaitė, rohkem retsepte leiad siit: https://www.instagram.com/itsmevelina/