Sinu ostukorvis ei ole tooteid

Proovi

Prantsuse koogid "Profiteroles" vahukoore ja maasikatega

Photo
Video

Raskustase

Kokku kuluv aeg:

120 min

Koostisosad:

Tainas:

  • 150 g jahu
  • 100 g võid
  • 250 ml vett
  • 4 muna
  • Näputäis soola

Täidis:

  • 250 ml vahukoort, 35%
  • 135 g mascarponet
  • 50 g tuhksuhkrut
  • Maasikad
Ettevalmistus:

1. Pane potti või ja sulata keskmisel kuumusel. Seejärel lisa vesi ja sega hästi.
2. Kui segu keeb, lisa jahu, näpuotsaga soola ja sega 1 minut, kuni tainas muutub ühtlaseks.
3. Tõsta pott tulelt ja lase vähemalt 10 minutit jahtuda.
4. Kuumuta ahi 220°C-ni. Valmista ette kaks küpsetusplaati ja vooderda need küpsetuspaberiga.
5. Lisa tainale üks muna ja sega köögirobotiga. Seejärel lisa üksteise järel ülejäänud munad (mitte kõik korraga). Pärast iga muna sega tainas korralikult läbi.
6. Tõsta tainas kondiitrikotti ja vormi alusele väikesed koogid (läbimõõduga 2,5-3 cm).
7. Tee sõrm veega märjaks ja silu kooke pealt ettevaatlikult.
8. Küpseta kooke ahjus 20 minutit. Kui küpsetad mõlemat plaati korraga, vaheta nende kohta küpsetusaja jooksul.
9. Kui koogid on valmis, võta need ahjust välja ja tee hambatikuga iga koogi sisse paar auku.
10. Alanda ahju kuumust 150°C-ni ja küpseta kooke veel 3-5 minutit.
11. Vahusta mascarponet veidi, et see pehmeneks.
12. Vahusta teises kausis külm vahukoor tuhksuhkruga, kuni koor on paks. Kasuta köögiroboti 5. kiirust. Soovitatav on vahukoort veidi vahustada ja alles siis lisada suhkur.
13. Lisa mascarpone vahukoorele ning sega spaatli või köögirobotiga aeglaselt ja ettevaatlikult segu läbi.
14. Pane kreem kondiitrikotti. Lõika profitroolid pooleks ja täida kreemiga. Lisa maasikad.

Retsepti autor : koostööpartner Evelina Švaikauskaitė, rohkem retsepte leiad siit: https://www.instagram.com/itsmevelina/