Risoto
Valmistamisaeg:
Kuni 45 minutit
Kokku kuluv aeg:
Kuni 45 minutit
- Koostisosad:
-
- 200 ml oliiviõli
- 60 g võid
- 100 g Carnaroli riisi
- 1 küüslauguküüs
- ½ sibulat
- 125 ml Prosecco vahuveini
- 75 g Prosciutto sinki
- 5 dl köögiviljapuljongit
- näpuotsatäis pipart
- näpuotsatäis soola
- 40 g parmesani juustu
- Ettevalmistus:
-
Samm 1
Pane kuumale pannile õli ja 30 grammi võid. Lisa Carnaroli riis ja sega.
Samm 2
Lisa hakitud küüslauk ja sibul ning Prosecco ja sega.
Samm 3
Lisa hakitud Prosciutto, 1 dl köögiviljapuljongit ja sega. Maitsesta soola ja pipraga ja lisa veel 20 grammi võid. Vala juurde veel 1 dl köögiviljapuljongit, sega. Lisa veel 10 grammi võid. Hauta, kuni riis on pehme.
Samm 4
Lisa parmesani juustu, sega ja serveeri.