Ürtidega marineeritud veiseliha kartuli ja porganditega
- Koostisosad:
-
- 500 g punaseid beebikartuleid (lõika neljaks)
- 500 g porgandeid (kooritud ja tükeldatud)
- 2 spl ekstra neitsioliiviõli
- 1 1⁄4 tl soola
- 3⁄4 tl värskelt jahvatatud musta pipart
- 1 kg veiseliha
- 3 küüslauguküünt hakitud
- 1 spl kuivatatud Itaalia maitseainesegu
- Ettevalmistus:
-
- Kuumuta ahi temperatuurini 190° C.
- Pane küpsetusvormi kartulid, porgandid, 1 spl õli, 1⁄2 tl soola ja 1⁄4 tl pipart. Jaota need ühtse kihina.
- Seejärel lisa vormi keskele veiseliha, lükates köögiviljad vajadusel kõrvale.
- Sega väikeses kausis hoolikalt hakitud küüslauk, maitseainesegu ja ülejäänud sool, pipar ja 1 spl õli.
- Hõõru küüslauguseguga liha ühtlaselt üle.
- Pane vorm ahju, alumisele ahjuvõrele.
- Rösti kuni liha on küps. Umbes 1 tund kuni 1 tund ja 45 minutit.
- Enne viilutamist ja serveerimist lase sellel umbes 10 minutit puhata.