Sinu ostukorvis ei ole tooteid

Proovi

Värske mündi ja šokolaadilaastudega jäätis

Valmistamisaeg:

Kuni 45 minutit

Kokku kuluv aeg:

Kuni 45 minutit

Koostisosad:
  • 3 tassi värskeid mündilehti (mitte varsi), loputatud, kurnatud, kimpu seotud
  • 1 tass piima (umbes 237 ml)
  • 2 tassi vahukoort (lisatakse osadena, 1 tass ja 1 tass)
  • 2/3 tassi suhkrut (1 tass suhkrut on umbes 198 g)
  • Näpuotsatäis soola
  • 6 munakollast
  • 1/2 tl vanilli
  • 170 g poolmagusat šokolaadi või tumedat šokolaadi, peeneks hakitud
Ettevalmistus:

Pane mündilehed tugevasse keedupotti koos 1 tassi piima ja tassi koorega. Kuumuta, kuni piim hakkab aurama (ära lase keema), tõsta tulelt, kata kaanega ja jäta 30 minutiks seisma. Aja segu uuesti kuumaks, kuni auramiseni, siis tõsta tulelt ja lase veel 15 minutit seista ja tõmmata.

Kurna kooresegu läbi tiheda sõela, surudes mündilehti kummispaatliga, et neist kogu vedelik kätte saada. Pane kreemisegu potti tagasi. Lisa segule suhkur ja sool. Kuumuta, kuni segu hakkab jälle aurama, segades, kuni suhkur on sulanud. Tõsta pott tulelt.

Klopi munakollased keskmise suurusega kausis lahti. Tõsta aeglaselt kulbiga 1/3 soojendatud segust munakollaste hulka, vispeldades pidevalt, nii et munakollased segunevad sooja piimaga, mitte ei küpse selles ära. Kaabi soojendatud munakollased tagasi potti koos ülejäänud koorega.

Pane pott tagasi pliidile, kuumuta keskmisel kuumusel, segades pidevalt puulusikaga, kaapides segades ka põhja, kuni segu pakseneb ja jääb lusika külge, s.t umbes 10 minutit.

Kui keedukreem on pliidil, valmista ette jäävann. Vala ülejäänud 1 tass koort keskmise suurusega metallkaussi, tõsta suuremasse kaussi jäävette (palju jääd). Aseta kausside peale sõel.

Vala paksenenud keedukreem läbi sõela ja sega külma koore sisse, et keemine lõpeks. Lisa vanill ja jätka segamist, kuni segu on täiesti jahtunud. Kata kahekordse kilekihiga (üks kiht pressi vastu keedukreemi pinda, teine tõmba tihedalt kausi peale) ja jäta terveks ööks jahtuma (või vähemalt mõneks tunniks).

Külmuta segu jäätisemasinas tootja juhiseid järgides, kuni segu on ühtlaselt pehme konsistentsiga. Sega ettevaatlikult sisse peeneks hakitud šokolaad. Tõsta lusikaga õhukindlasse nõusse ja külmuta vähemalt tund aega, parem mitu tundi või kuni segu on tahke.

Retsepti autor : www.loveandoliveoil.com